Varmt välkommen till Vinterviken för att springa in sommaren med härliga 5 eller 10 kilometer. Streets är även en del av serien Stockholm 360 Challenge där resultatet från Streets följer med till sista loppet All Out och där segraren ska koras och allting avgörs.

Startbevis 
Ditt startbevis får du via e-mail cirka en vecka innan loppet. Har du inte sett det – kolla din skräppost och kontakta oss om det inte kommit fram. Anmäler du dig efter det får du ditt startbevis via e-mail inom några dagar efter anmälan. Visa startbeviset i mobilen när du hämtar din nummerlapp. Hittar du inte startbeviset tar du med ID-handling. 

Nummerlappsutdelning 
Du är välkommen att hämta din nummerlapp på evenemangsområdet i Vinterviken på evenemangsdagen från kl. 16:00 torsdag den 13 juni. 
Vi öppnar evenemangsområdet kl.  16:00. Var ute i god tid innan din start för att undvika köer.

OBS! Efteranmälan stänger helt kl. 17.30 den 13 juni och då går det inte längre att anmäla sig till loppet. Se till att göra det innan dess. 

Vi använder företaget Racetimer vid tidtagningen som sker med hjälp av ett datachip fäst på en flik i överkanten av nummerlappen. För att tidtagningen ska fungera optimalt ska fliken vara utvikt från kroppen med en vinkel mellan 45 och 90 grader. Nummerlappen ska bäras väl synlig på bröstet. På detta sätt får du din verkliga löptid registrerad. 

På baksidan av nummerlappen skriver du namn och telefonnummer till anhörig, samt om du medicinerar eller har någon sjukdom. Detta för att underlätta för vår sjukvårdspersonal om du skulle få problem under loppet. 

EVENEMANGSOMRÅDE & START 
Evenemangsområdet för Stockholm Streets ligger i Vinterviken nära Vinterviksbadet (länk till Vinterviken, klicka här)T-bana Aspudden är den närmaste tunnelbanestationen. Därifrån är det en promenad på ca 900 m till evenemangsområdet. Ytterligare information finns på sl.se

Evenemangsområdet öppnar kl. 16:00 och du är välkommen hit i god tid innan start för att förbereda dig inför loppet. Här finns skön musik igång och du kan ta något att äta och dricka i foodtrucken på området. 

Start 
Efter peppig uppvärmning med Runacademy så går starten på Vinterviksvägen. Uppvärmningen för 5 km-löparna är kl. 18:15 och för 10 km-löparna är uppvärmningen kl. 18:45. 

Speakern talar om när det är dags att gå in i startfållan. Vi kommer på plats att dela upp 10-km löparna i två olika startgrupp där de som vet att de springer på snabbare än 60 minuter startar i första gruppen kl. 19:00 och de som tror att de springer på mer än 60 minuter startar i startgrupp 2 kl. 19.05. Anledningen till vi har två startgrupper på 10km är för att det är många anmälda och vi vill sprida ut det så att löpkänslan blir mer behaglig. 5 km-sträckan har bara en startgrupp. 

Starttider  
5 km  
Startgrupp 1: kl. 18:30  

10 km  
Startgrupp 1: kl. 19:00 för löpare som springer på mindre än 60 minuter 

Startgrupp 2: kl. 19:05 för löpare som springer på mer än 60 minuter samt ATEA  

BANSTRÄCKNING Stockholm Streets
Du startar i Vinterviken och springer på en asfaltväg i nästan 1 kilometer. Därefter blir banan knixig med två trottoarkanter, gräsmatta och en liten nerförsbacke på grus. Därefter korsar du en bilväg och springer sedan på grus och träbrygga runt sjön Trekanten. När du är tillbaka på raksträckan mot Vinterviken så springer du på grus förbi koloniträdgårdar, Vintervikens cafe samt förbi evenemangsområdet. Därefter springer du längs med vattnet på grus och rundar udden innan du springer tillbaka till evenemangsområdet och kommer in vid start/mål/varvning. Målspurten är på asfalt. 

Tänk på att hålla till höger för att släppa fram snabbare löpare till vänster om dig. 

GPX-FIL

Mellantid visas vid varvningen vid 5 km, klockorna kommer att vara inställda efter fröken ur så att du kan synka mot din starttid. Vi har ingen maxtid på loppet men vi tror att du satsar på att springa i mål inom 2 timmar eftersom vi inte kan hålla trafikavspärrningarna för länge. 

Vätskekontroller 
Det finns vatten på evenemangsområdet som serveras före och efter start. Det finns även en vätskekontroll med vatten på banan som ni passerar vid två tillfällen. Den ligger ungefär vid kilometer 1 och ungefär vid kilometer 3 på banan. Det finns ingen sportdryck på loppet så ta gärna med det själv om du behöver.  

Vid varvningen så finns ett obevakat bord där ni kan lämna energi om ni vill ha det under loppets gång. 

SERVICE
Omklädning/kläd- och värdeinlämning 
Vi rekommenderar att du som löpare kommer ombytt till evenemanget. Överdragskläder kan lämnas i vår klädinlämning i startområdet från kl. 16.30. På nummerlappen finns en perforerad del längst ner som du river av. Den hålade lappen fäster du på din väska/påse med överdragskläder och den andra lappen lägger du inne i väskan/påsen. Vi erbjuder inte några duschmöjligheter på plats. 

Toaletter 
Toaletter finns på evenemangsområdet i Vinterviken.  

Uppvärmning och hejaklack 
Vi erbjuder klassisk löparuppvärmning med Runacademy i närheten av starten på evenemangsområdet för att ge dig den bästa tänkbara starten inför din prestation. Uppvärmningen för 5 km-löparna startar kl. 18.15 och uppvärmningen för 10 km-löparna startar kl. 18.45. 

Du hittar även Runacademy längs banan när de står och hejar på dig för att ge dig en riktigt skön känsla längs banan. 

Medicinsk service 
Sjukvårdspersonal och ambulans finns i evenemangsområdet vid start/mål. Sjukvårdspersonalens roll är att bistå med första hjälpen och att se till att deltagare som behöver ytterligare vård får transport vidare för omhändertagande på sjukhus. Sjukvårdarens roll är inte att se till att en deltagare som mår dåligt eller är uppenbart skadad kan fortsätta. De har rätt att plocka av skadade eller utmattade löpare från banan. Behöver du hjälp tillbaka till evenemangsområdet har vi transportservice med motorcykel – kontakta närmaste funktionär i så fall.  

Målgångsservice 
När du går i mål i Vinterviken på evenemangsområdet så får du först medalj och sen består vår målservice av något att äta och dricka.  

Startlistor och resultat 
Du kan se startlistorna redan nu och direkt efter loppet hittar du en preliminär resultatlista på loppets hemsida. Du måste starta i första startled för att vinna loppet. Det är de tre första personerna över mållinjen som vinner placeringarna 1:a, 2:a, 3:a.  Streets – Stockholm360 

Mat  
Vi har en foodtruck på plats som har en härlig Tex Mex Meny. 

Sponsorer 
Vitamin Well – smarrig dryck till alla som går i mål. 
Barebells bar – mumsiga bars till alla som går i mål.  
Sortera sponsrar loppet med hållbar sopsortering 
Folksam är med och sponsrar loppet. 
Treko sponsrar loppet med el. 

HÅLLBARHET 
Som en arrangör av stora evenemang är vi medvetna om att försöka minska vårt avtryck på både natur och miljö och du som deltagare kan såklart bidra aktivt genom att exempelvis ta kollektiva färdmedel till evenemanget, sortera ditt skräp på evenemangsområdet och använda dina löparkläder så länge de håller. Våra globala mål från FN:s agenda 2030 är dessa som vi jobbar med för att minska vårt klimatavtryck är: mål 3 god hälsa och välbefinnande, mål 12 hållbar konsumtion och produktion, mål 5 jämställdhet, mål 11 hållbara städer och samhällen.

I år har vi samarbete med Sortera och här är kort info om det:  

Sortera – vår partner för avfallshantering och återvinning. Marathongruppen och Sortera samarbetar sedan flera år för att göra våra evenemang mer hållbara. Under 2023 inför vi ett nytt steg i sorteringsarbetet där deltagare har en viktig roll. På evenemangsområdena och runt start och mål finns nu sorteringsstationer där du själv sorterar det du vill slänga i olika fraktioner. Det innebär att du kan behöva gå några extra meter för att komma till en sorteringsstation på våra evenemangsområden. Längs med bansträckningen finns stationerna för mugg och restavfall som vanligt vid våra vätske- och energikontroller. Tack för att du alltid letar efter Sorteras stationer när du ska slänga något. Det underlättar vår städning och du blir en viktig del i vårt hållbarhetsarbete i samspel med Sortera!”  

KONTAKT (använd standardtexten) 
Har du några frågor inför Stockholm Streets så kontakta gärna oss på tel. 08-545 664 40 (tisdag – torsdag kl. 9.00-12.00 och 13.00-15.00) eller https://stockholm360.se/streets/. Under evenemangsdagen hittar du vårt informationstält på evenemangsområdet.  

PARTNERS

 

Youtube
Vimeo
Google Maps